Föreningen Svenska Atheninstitutets Vänners pris 2014

14 Okt-2014 | Skrivet av Mikael Johansson i Okategoriserade

Den 24 september i år (2014) mottog docent Sven-Tage Teodorsson Athenvännernas pris. Ceremonin ägde rum i Medelhavsmuseet i Stockholm.

”Priset (en medalj) utdelas till en person som gjort en berömlig insats genom att i Sverige öka förståelsen för den grekiska kulturen och dess betydelse för vår västerländska odling eller genom att främja kulturutbytet mellan Sverige och det nutida Grekland.”

Sven-Tage Teodorsson har bedrivit forskning inom en rad olika områden inom ämnet grekiska. Bland annat har han forskat på grekiskans uttal i historisk tid.
Numera ägnar han sig främst åt översättning av den grekiske författaren, filosofen och historikern Plutarchos.

Sven-Tage undervisade och forskade vid den klassiska institutionen vid Göteborgs universitet fram till sin pension.

Vi gratulerar honom varmt till det fina priset.